In deze tutorial wordt uitgelegd hoe je een nieuw menu-item toe kan voegen.

Je kan een menu-item maken naar een artikel of naar een categorie. Bij een menu-item naar een artikel wordt alleen de inhoud van dat artikel getoond. Bij een menu-item naar een categorie worden alle artikelen in die categorie weergegevens. Dan kan zijn in een opsomming van de titels, maar ook als ‘blogweergave’ waarbij je de titel, eventueel de afbeelding, een korte tekst en een lees meer link te zien krijgt.

Menu-item maken naar een artikel

Open het artikel die je aan het menu wilt koppelen.

Klik op de knop Add to Menu in de knoppenbalk bovenaan de pagina.

add to menu

Er opent een pop-up venster.

add to popup

Wijzig eventueel de ‘Menutitel’, dit is de tekst die zichtbaar is in het menu.

Wil je het menu-item in het hoofdniveau (meteen zichtbaar) plaatsen kies dan bij Hoofditem [Hoofdmenu]. Wil je het menu-item onder een bestaand menu-item hangen (bijvoorbeeld onder ‘Diensten’), kies dan bij Hoofditem het menu-item waar het onder moet komen.

selectie

Klik op Opslaan om het nieuwe menu-item aan te maken. Klik op Sluiten om het artikel te sluiten (of op Opslaan & sluiten als je ook wijzigingen in het artikel hebt aangebracht).

Menu-item  maken naar een categorie

Ga via het menu naar Menu’s > Hoofdmenu > Nieuw menu-items toevoegen.

menu item

Vul bij ‘Menutitel’ de tekst in die wordt weergegeven in het menu.

Klik bij ‘Menu-itemtype’ op Selecteren en kies Artikelen > Categorieblog. Het scherm veranderd nu iets.

Klik ‘Kies een categorie’ op Selecteren om een bestaande categorie te kiezen of op Maken  om een nieuwe categorie aan te maken.

Wil je het Menu-item op het hoogste niveau, dus meteen zichtbaar, in het menu plaatsen klik dan nu op Opslaan & sluiten.

Wil je het menu-item onder een ander menu-item hangen, selecteer dan bij Hoofditem onder welk item het moet komen.

Klik vervolgens op Opslaan & sluiten.

Volgorde menu-items aanpassen

Ga via het menu naar Menu’s > Hoofdmenu. Je krijgt een lijst te zien van alle menu-items in het hoofdmenu.

Voor ieder item zie je drie zwarte puntjes onder elkaar (zie je die niet selecteer dan bij – Selecteer menu – het hoofdmenu uit de dropdown.

De puntjes kan je aanklikken en verslepen om de volgorde te bepalen. Wanneer je het menu-item los laat staat deze meteen op een nieuwe plek op de website.

Het is niet mogelijk een item naar een ander hoofd-item te slepen.

Tips

• Zorg dat je niet (veel) meer dan 7 menu-items in 1 niveau gebruikt. Heb je er meer, maak dan een onderverdeling.
  • Laat menu-items niet in een nieuw venster openen.